Vrij werk

Het vrije werk is voor Josette oefenplaats om te experimenteren met andere vormgeving dan de traditionele. Om zo haar eigen stijl nog meer te ontwikkelen, en om combinaties met andere materialen en technieken uit te proberen.

Het werk op de foto's is te koop. U kunt het natuurlijk ook laten maken in, of laten dienen ter inspiratie voor, andere maatvoering of kleuren.


 

 

 

 

 

 

Zo is er....:

GROW - Drie maal Eindhoven

Voor drie markante plekken in Eindhoven (het Evoluon, de Emmasingel en het NS-station) geeft Josette haar toekomstvisie op Urban Edible. Vóór drie prachtige, grote fotopanelen heeft ze drie nóg prachtigere glas in lood panelen geplaatst, met haar beeld voor een mogelijke groene toekomst voor Eindhoven.

Het geheel wordt van binnenuit aangelicht met led-verlichting. Ook andere nieuwe technieken zoals fotobewerking op glas hebben een plaats gekregen binnen het drieluik.

'Drie maal Eindhoven' is gemaakt in het kader van het samenwerkingsverband GROW040, en op de DDW 2014 in de Schellensfabriek gepresenteerd. Het oogste veel bewondering als kunstwerk en presentatie-medium, en ook veel bijval qua inhoud. Zo'n groene Emmasingel, met erin ook eetbaar groen, zien veel Eindhovenaren wel zitten!

Het drieluik mag nu een plek krijgen in Eindhoven, in een openbare ruimte waar het door veel mensen gezien kan worden, en ter inspiratie kan dienen. Suggesties zijn welkom!

 

 

Fire in my Soul

Vloeiende beweging, rank, open stukken, geflankeerd door twee objecten van touw en kaarsvet. Licht van zichzelf.

 

 

Eindelijk Water - Land Art Valkenswaard

Voor de Land Art Biënale 2010 heeft Josette het op de Malpie (Valkenswaard) het kunstwerk Eindelijk Water gemaakt.

Ontworpen voor die specifieke plek op de hei, meewiegend met de wind, en perspectivisch één geheel vormend met het water van het grote Malpieven.

 

 

Tinkelend Zonlicht

Bij zonsopgang, op blote voeten, in een schitterend dauwdruppelend grasveld, ergens op een berghelling in Frankrijk. Daar onstond het idee voor dit drieluik. Een combinatie van glas-in-lood, fotografie en LED-verlichting.

'zo mooi .....
tinkelend zonlicht
in het ochtendgras'

In het glas boven de grassprietjes is het gedicht gezandstraald (beetje moeilijk te zien op de foto).City versus Nature?

Een experiment om LED-verlichting echt in het glas in lood aan te brengen, onzichtbaar in het loodprofiel. Het licht gaat langzaam aan en uit. Natuur en stad treden afwisselend meer op de voorgrond.