Vrij werk

Het vrije werk is voor Josette oefenplaats. Ze experimenteert er met andere vormgeving dan de traditionele, en met andere materialen, technieken en verlichting.

Het werk op de foto's is te koop. En het dient natuurlijk ter inspiratie.


 

 

 

 

 

 

GROW040 -
Drie maal Eetbaar Eindhoven

Drie markante Eindhovense plekken: het Evoluon, de Emmasingel en het NS-station. Vastgelegd in stijlvolle foto's van 1 x 1 meter. Voorzien van drie prachtige glas in lood panelen, met Josette's beeld voor een groene toekomst voor Eindhoven. Een visie voor Urban Edible.

Ontworpen als onderdeel van de DDW expositie GROW040. Het oogste veel bewondering als kunstwerk en presentatie-medium. (Ook kreeg het veel bijval qua inhoud. Zo'n groene Emmasingel, met erin ook eetbaar groen, ziet men wel zitten :-))

De panelen zijn voorzien van inwendige LED-verlichting. Ook fotobewerking op glas is toegepast.

Het drieluik mag nu een plek krijgen in Eindhoven. In een openbare ruimte waar het door velen gezien kan worden en ter inspiratie kan dienen. Of thuis bij iemand die er echt van kan genieten. Als geheel, of los per paneel. Suggesties zijn welkom!

 

Fire in my Soul

Een heel nieuwe vormtaal van glas in lood. Vloeiende bewegingen, rank, open stukken. Licht, luchtig, vrij van zichzelf.
Geflankeerd en geïnspireerd door door twee objecten van touw met stearine.

(verkocht)

Eindelijk Water - Land Art Valkenswaard

Voor de Land Art Biënale heeft Josette het op de Malpie (Valkenswaard) het kunstwerk 'Eindelijk Water' gemaakt. Perspectivisch één geheel vormend met het water van het grote Malpieven.

Meewiegend met de wind - of het water. Een vrije buitenvorm :-)

(voorste paneel verkocht, andere panelen te koop)

 

Tinkelend Zonlicht

Bij zonsopgang, op blote voeten, in een schitterend dauwdruppelend grasveld, ergens op een berghelling in Frankrijk. Daar onstond het idee voor dit drieluik. Een combinatie van glas-in-lood, gedicht - in het glas gezandstraald, fotografie en LED-verlichting.

'zo mooi .....
tinkelend zonlicht
in het ochtendgras'

(niet te koop)


City versus Nature?

LED-verlichting is hier echt in het glas in lood aangebracht, onzichtbaar verwerkt in de loodprofielen. Zo wordt elk glasdeel vanuit de eigen glasrand aangelicht. (Afwisselend aan en uit. 'Natuur' en 'stad' treden afwisselend op de voorgrond.)

In een omgeving met gedimd licht is dit goed te zien. Het wachten is op sterkere LED-verlichting, zodat dit ook bij daglicht goed straalt!